Adrian Chesnoiu (MADR): ”Lansăm programul de reproducție la porc și pasăre”

Noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, anunță lansarea programului de susținere a reproducției la porc și pasăre în anul 2022! Invitat de realizatorul Ovidiu Ghinea în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, șeful MADR a vorbit despre soluțiile pe care le va implementa pentru redresarea sectorului de creștere a porcului, grav afectat de pesta porcină africană.

”În bugetul pe anul 2022, vom aloca sumele necesare pentru pornirea programului de reproducție la porc și pasăre. Avem legislație, ea a fost amânată permanent, ba chiar am găsit acum la minister o situație că nu se semnase contractul cu dezvoltatorul softului care monitorizează programul și riscam să intrăm în penalități și să punem în pericol programul pentru 2022. Deci lansăm programul pentru reproducție la porc și pasăre.

Legea aceea a apărut dintr-o necesitate, după o analiză simplă. Ai deficit de balanță comercială 700 de milioane de euro, investești 200 de milioane de euro în trei ani de zile în zona de reproducție a porcilor și ajungi la un deficit de 300-400 de milioane. Deci câștigi în următorii 10 ani cam trei miliarde de euro”, a explicat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, în direct la AGRO TV.

Șeful MADR susține că intenționează să inițieze un dialog mult mai activ între instituția pe care o conduce și ANSVSA, pentru a se asigura de implementarea măsurilor necesare pentru oprirea extinderii pestei porcine africane și redresarea sectorului suin.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole