23 octombrie 2021 - 11:55

Adrian Chesnoiu, inapoi la conducerea AFIR! A castigat procesul cu MADR

Conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a fost nevoită să îi recunoască statutul de director general AFIR lui Adrian Chenoiu, a declarat acesta, anunțând că astfel s-a încheiat efortul lor de a-l înlătura de la conducerea AFIR.

După ce de jumătate de an, ministrul Adrian Oros și echipa de la Ministerul Agriculturii au făcut toate eforturile pentru a-l înlătura pe Adrian Chesnoiu din funcția de director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în final instanța a decis în favoarea lui Chesnoiu.

”Dacă m-ar fi cunoscut câtuși de puțin, ar fi știut că am un set de principii și de valori pe care nu sunt dispus să le negociez, în interesul meu personal sau de grup, ci mai degrabă rămân fidel proiectului politic în care cred și în care m-am angrenat încă din 2012. În toată această perioadă, am fost delegat succesiv la Buzău, la Gorj sau, mai nou, la o structură din Ministerul Agriculturii, încălcându-se, astfel, legea. Pe 11 mai, prin hotărârea instanței, conducerea Ministerului Agriculturii a fost nevoită să îmi recunoască statutul de director general AFIR. Astfel, s-a încheiat efortul lor de a mă înlătura de la conducerea AFIR”, a declarat Adrian Chesnoiu într-un interviu acordat publicației Linia Întâi.

Încă de la instarea sa în funcția de ministru al Agriculturii, Adrian Oros s-a declarat nemulțumit de activitatea Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și l-a delegat temporar, anul trecut, pe șeful instituției, Adrian Chesnoiu, la Buzău, pentru a prelua atribuţiile de director al Băncii de Gene, după demiterea cercetătorului Costel Vînătoru.

”Conducerea AFIR, agenția etalon a României, responsabilă cu aducerea în țară a peste opt miliarde de euro. Vorbiți de absorbția fondurilor europene din agricultură? Ați pus un milițian șef la AFIR, care a adus la rândul lui încă vreo 60 de milițieni și ați reușit într-un timp record, de trei ani, să denaturați întreg Programul Național de Dezvoltare Rurală, adică ați dat bani mulți la clientela de casă, ați alocat 1,6 miliarde euro pentru 1500 de ferme, fără să vă pese de 850 de mii de ferme de familie din sistemul APIA și celelalte 3 milioane de ferme familiale din exteriorul sistemului”, a declarat ministrul Adrian Oros, în urmă cu câteva zile, în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii depuse împotriva sa de către senatorii PSD.