Adrian Chesnoiu: ”Gestionarea situației PPA nu este în sarcina Ministerului Agriculturii”

România a îngropat, în anul 2021, 92 de milioane de kilograme de carne de porc, iar situația din acest sector este din ce în ce mai dificilă. Dacă înainte de izbucnirea focarelor de pestă porcină africană (PPA), România producea undeva la 80% din necesarul de carne pentru consumul intern, astăzi mai producem doar 20% din carnea de porc pe care o mănâncă românii.

Deși situația este dramatică, măsurile din partea autorităților întârzie să apară. Potrivit ministrului agriculturii, Adrian Chesnoiu, gestionarea situației PPA nu este în slujba instituției pe care o conduce.

”Am ajuns la situația de a produce 20% din necesarul de porc pentru că în ultima vreme au existat focare. În bugetul pe anul 2022, am activat un program pentru reproducția la porc și pasăre. Am alocat primii bani, deși legea era aprobată din 2019, dar nebugetată în cadrul Ministerului Agriculturii.

În anul 2021, au fost sacrificați preventiv și îngropați sau incinerați 771.000 de porci, 92 de milioane de kilograme de carne de porc au fost neutralizate. Gestionarea situației pestei porcine africane nu este în sarcina Ministerului Agriculturii”, a precizat Chesnoiu într-o emisiune la B1TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole