Adăpost clandestin de porci, decimat de pesta porcină

Nereguli peste nereguli decoperite de inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară Buzău într-un cartier din municipiul Râmnicu Sărat acolo unde un buzoian deținea un adăpost clandestin de porci. Totul a pornit de la o sesizare venită chiar de la propietarul animalelor care, îngrozit, că-i mor suinele a alertat autoritățile. În urma inspecției, descoperirea a fost uriașă: era vorba despre un adăpost fără documente legale, animale subnutrite și focar de pestă porcină.

16 de porci morți și 10 eutanasiați, într-o gospodărie dintr-un cartier din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău. Este dezastrul scos la iveală de inspectorii sanitar-veterinari din Buzău în urma unui control la un crescător de porci care, îngrozit că-i mor porcii, a cerut ajutorul autorităților. Însă, la momentul controlului au ieșit la iveală și alte nereguli extrem de grave.

”Când au ajuns membrii echipajului Direcţiei Sanitar Veterinare la faţa locului a fost depistat faptul că 16 dintre cei 26 erau morţi, iar după o evaluare a stării de sănătate a celor 10 porci existenţi în acel adăpost improvizat s-a luat decizia de ucidere a lor. Erau într-o stare de sănătate deplorabilă, foarte slăbiţi, subnutriţi”, a spus Iulian Moca

Practic, spun reprezentanții DSVSA, au fost încălcate toate normele de creștere și comercializare a animalelor.

”Era vorba despre un adăpost clandestin și avem suspiciunea unui focar de pestă porcină. Așteptăm rezultatele testelor trimise astăzi la București. Nu aveau documente sanitar-veterinare, fără examinare prealabilă din partea medicului de liberă practică”, a spus Iulian Moca.

Toate aceste abateri vor fi sancționate, iar dacă se dovedește că morții au murit de virusul pestei porcine , proprietarul nu va primi despăgubiri.

În prezent, în județul Buzău sunt active 13 focare și două suspiciuni.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole