Activiști civic, la un pas de a fi linșați de samsarii de păsări. Au atacat și mașina Poliției

Un nou episod violent a avut loc sâmbătă între samsarii de păsări și „Activistul Buzoian”, cel care a fost bătut de faţă cu poliţia în timp ce investiga ilegalităţile unor negustori de păsări vii. Nici de data aceasta nu au lipsit urmăririle, ameninţările şi loviturile cu piciorul în maşină. Mai mult, chiar o mașină a poliției a suferit avarii, după atacul samsarilor, relatează adevărul.ro.

Robert Niţu și doi colaboratori de-ai săi s-au aflat sâmbătă în localitatea Banca, din Vaslui, pe urmele unor samsari de păsări vii din Prahova, bănuiţi de activişti că ar săvârşi mai multe ilegalităţi, între care evaziune fiscală şi încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Când au observat că sunt filmați, samsarii le-au blocat drumul cu mai multe dube celor trei activiști, și au început să îi alerge prin câmp.

Ca să scape de agresori, activiștii s-au adăpostit într-o fermă, până când le-a sosit în sprijin un echipaj de poliţie. În timp ce maşina activiştilor trecea, escortată de autospeciala poliţiei, pe lângă dubele încărcate cu găini, mai mulţi bărbaţi au început să se agite şi să-i ameninţe pe cei trei intruşi care le deranjaseră „afacerile”.

Unul dintre agresori le-a lovit maşina cu piciorul, iar altul a spart luneta maşinii de poliţie cu o piatră. Pe imaginile postate de activişti se observă că samsarii continuă cu poliţiştii de faţă să aibă porniri agresive.

Întreg filmulețul întâmplării prin care Robert Nițu și colegii săi au fost la un pas de a fi linșați poate fi urmărit aici.

În luna iunie, activistul Robert Niţu a fost bătut de faţă cu poliţia, după ce a încercat să fotografieze câţiva samsari de păsări din Cernăteşti, judeţul Buzău.  Atunci, trei indivizi au încercat să-l blocheze în trafic, cu maşinile puse de-a curmezişul drumului, moment în care au avut loc câteva tamponări. „Activistul Buzoian” a reuşit să scape inițial, iar pe drum a cerut ajutorul poliţiei, prin apel la 112. Într-un final, după ce i-au îmbrâncit şi pe agenţii de poliţie, agresorii au fost încătuşaţi de mascaţi. Ei sunt cercetaţi în libertate.

Sursa foto: adevărul.ro/captură video Robert Nițu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole