Acțiunile europene scad abrupt. Ce se întâmplă cu acțiunile de petrol și gaz

Acțiunile europene sunt mai degrabă îngrijorătoare, zilele acestea. Indicele pan-european STOXX 600 (indice bursier al acțiunilor europene) a scăzut luni, pentru a treia sesiune consecutiv, din cauza extinderii temerilor privind perspectivele economiei mondiale. În schimb, acţiunile italiene au avut o evoluţie peste aşteptări, după ce liderul extremei drepte italiene, Giorgia Meloni, ar urma să devină premier, în urma victoriei în alegerile legislative de duminică, transmite Reuters, citata de Agerpres.
Cel mai important indice ce ilustrează acțiunile europene, indicele bursier STOXX 600 înregistra un declin de 0,3%, luni dimineaţa, continuând scăderea de săptămâna trecută. După ce datele dezamăgitoare din zona euro au indicat că regiunea se îndreaptă spre recesiune, investitorii sunt îngrijoraţi că majorările de dobânzi vor afecta evoluţia economiei mondiale.

Acţiunile europene ale companiilor din domeniul petrolului şi gazelor au scăzut cu 1,1%, în timp ce titlurile firmelor miniere au înregistrat un recul de 1,2%, în urma reducerii preţurilor la ţiţei şi metale, din cauza îngrijorărilor legate de recesiune.

Indicele principal DAX ar Bursei din Germania a scăzut cu 0,07% luni dimineaţa, în timp ce la Bursa de la Londra indicele principal FTSE 100 a deschis în creştere, cu 0,5%, iar indicele FTSE 250 a scăzut cu 0,7%. Luni, lira sterlină s-a depreciat cu aproape 5%, până la 1,0327 dolari, cel mai scăzut nivel din 1985.

Indicele FTSE Mib al Bursei de la Milano a urcat cu 0,7%, în urma creşterii acţiunilor financiare, după victoria în alegeri a extremei drepte italiene.

Pieţele financiare din Europa vor analiza cu atenţie primele decizii ale viitorului premier Giorgia Meloni, începând cu persoanele desemnate la conducerea ministerelor, ţinând cont de trecutul ei eurosceptic şi poziţia ambivalentă a aliaţilor săi faţă de Rusia. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole