17 ianuarie 2022 - 10:50

Acțiunea oamenilor legii într-un domeniu zootehnic cu activități ilegale constante

În urma unor acţiuni ale oamenilor legii din ultimele patru zile, în zone adiacente fluviului Dunărea, 15 persoane au ajuns să fie cercetate în prezent pentru comiterea de infracţiuni în domeniul piscicol.

De asemenea, au fost confiscate zece autoturisme şi ambarcaţiuni, precum şi aproximativ 130 kilograme de peşte.

Ca urmare, activitățile specifice ale oamenilor legii au aplicat zeci de amenzi, în valoare totală de peste 7.800 de lei.

„În perioada 27-30 mai, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, în apele fluviului Dunărea şi cele de pe raza de competenţă.

În acest context, poliţiştii de la transporturi au legitimat 95 de persoane şi au aplicat 44 de sancţiuni, în valoare totală de peste 7.800 de lei. Totodată, au fost constatate 51 de infracţiuni la regimul piscicol”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Potrivit sursei citate, au fost confiscate patru autoturisme, şase ambarcaţiuni, un motor de ambarcaţiune, 21 de unelte de pescuit şi aproximativ 130 de kilograme de peşte, în valoare totală de aproximativ 63.500 de lei. Întreaga cantitate de peşte a fost eliberată în mediul acvatic natural – fluviul Dunărea sau predată societăţilor de profil.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări faţă de 15 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte.