25 septembrie 2021 - 03:01

Actele necesare pentru a continua activitatea in ferma

Ministerul Agriculturii asigură opinia publică că va face toate demersurile necesare astfel încât activitatea de producție din agricultură – domeniile vegetal, zootehnic, apicol și al industriei alimentare de pe teritoriul României să se desfășoare în cele mai bune condiții în această perioadă.

Astfel, MADR recomandă tuturor angajaților care își desfășoară activitatea în domeniul agricol să completeze declarațiile pe proprie răspundere prevăzute ca anexa la OM, pentru a confirma deplasarea între domiciliu și locul de muncă, ținând cont de specificul activităților din sectorul vegetal, zootehnic, apicol și industrie alimentară iar, la rândul său, angajatorul va elibera o adeverință prin care va confirma faptul că angajații realizează activități de producție în domeniul vegetal, zootehnic, apicol ori în industria alimentară. Mai jos sunt formularele necesare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitatea fermierilor din sectoarele vegetal, zootehnic, apicol, industrie alimentară trebuie continuată în contextul măsurilor prevăzute de Ordonanța Militară a ministrului Afacerilor Interne privind măsurile de prevenire a COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 232 din 21 martie 2020. „Criza provocată de epidemia de Coronavirus este o încercare pentru noi toți, iar simțul măsurii este esențial în aceste momente!

Trebuie să conștientizăm că măsurile luate au caracter temporar și ca depinde de noi, de comportamentul fiecaruia, de cât timp va dura această situație și care vor fi consecințele socio-economice. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții pe aceeași parte a baricadei, într-un război cu un inamic invizibil și neiertător”, a declarat Adrian Oros, ministrul MADR.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a declarat că MADR a luat măsuri urgente pentru a continua activitatea de plată a subvențiilor, cât și cea de accesare a măsurilor de sprijin. Toate programele de minimis și ajutor de stat se vor derula și anul acesta, a asigurat Adrian Oroș. Ministrul a îndemnat pe toți cei care își continuie activitatea să respecte cu strictețe măsurile de prevenire a pandemiei. Mai jos este declarația Ministrului Agriculturii, Adrian Oroș.