ACTE FALSE PENTRU OBȚINEREA DE SUBVENȚII, ÎN ATENȚIA DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

PERCEA ADRIAN IOAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

— folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,

— fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată,

— participație improprie la fals intelectual în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2016, inculpatul Percea Adrian a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, întocmite chiar de el, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată pe suprafață, plăți compensatorii pentru zona montană defavorizată, plăți de agromediu și alte scheme de plăți directe, pentru suprafețele de 37,39 ha, respectiv 45 ha teren agricol, pe care nu le deținea în realitate.

În același context, inculpatul i-a determinat, cu intenție, pe funcționarii din cadrul Primăriei Ciclova Română să întocmească un număr de șase adeverințe (înscrisuri oficiale) în care au fost consemnate împrejurări necorespunzătoare adevărului, înscrisuri ce au fost prezentate ulterior la A.P.I.A. pentru a face dovada dreptului de utilizare a suprafețelor de teren cu privire la care a fost solicitat sprijin financiar.

Prin acțiunile sale, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare de 436 367 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în prezenta cauză, la care vor fi adăugate dobânzi și penalități calculate până la data plății efective.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă și asupra sumelor de bani pe care inculpatul le deține la o unitate bancară.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole