25 iunie 2022 - 21:01

ACORDAREA SUBVENTIILOR PENTRU PROGRAMUL “TOMATA” A FOST DEMARATA

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, până la data de 5 iunie 2019, un număr de 214 de beneficiari din cadrul programului de tomate au primit deja subvenţiile promise, suma totală ridicându-se la 3 milioane de lei.

În acelaşi timp, în momentul de faţă, un număr de nu mai puţin de 1.757 de dosare se află în lucru, astfel că, odată finalizată alimentarea conturilor MADR, fermierii vor intra în posesia banilor.

Totodată, depunerea deconturilor doveditoare pentru persoanele care au valorificat deja necesarul de cantitate minima de 2000 kg/1000 mp, este aşteptată de către Direcţiile Agricole Judeţene. De reţinut este faptul că data de 15 iunie 2019 reprezintă termenul limită pentru valorificarea producţiei obţinute.

- Publicitate -

Amintim faptul că programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, prin intermediul căruia producătorii agricoli români se bucură de susţinere continua, a intrat in cel de-al treilea an de implementare, astfel fiind asiugrat, începând cu luna mai şi până în decembrie,  necesarul de consum intern de tomate de calitate.

În ceea ce priveşte acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an, beneficiarii sunt nevoiţi să îndeplinească totalitatea condiţiilor de eligibilitate, şi anume:

  • Suprafaţa cultivată cu tomate în spaţii protejate să fie de cel puţin 1000 mp;
  • Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii;
  • Producţia obţinută să fie de cel puţin 2 kg de tomate/mp iar cantitatea de tomate valorificată să fie de minimum 2000 kg dovedită prin docmentele justificative aferente, de pe suprafaţa de teren menţionată;
  • Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.