PERICOL pentru sănătate! Acid acetic cu apă vândut în loc de oțet din vin!

Produsul „Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, comercializat de lanţul de magazine Lidl, a fost oprit definitiv de la comercializare şi retras din circuitul consumului uman, după ce analiza de laborator a confirmat că produsul era de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), remis miercuri seara AGERPRES.

„În urma unor verificări desfăşurate de ANPC cu aproximativ 3 luni în urmă în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul «Oţet din Vin SEINEANA», LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs. Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare. În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă”, se arată în comunicatul ANPC.

Prin urmare, comisarii ANPC au transformat măsura opririi temporare de la comercializare, luată în urmă cu trei luni, în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului „Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării.

„Am convingerea că, până la urmă, toţi marii operatori economici înţeleg că suntem în aceeaşi tabără. Vrem consumatorii mulţumiţi, la adăpost de orice pericol şi încrezători în produsele şi serviciile puse pe piaţă. Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenţii rele trebuie eliminaţi de pe piaţă, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie auditati şi suntem la dispoziţia celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole