Ministrul Oros promite achiziții publice de miliarde de euro de la producătorii locali de alimente

Minstrul Agriculturii e pus pe fapte mari. Adrian Oros promite că, pentru a veni în sprijinul fermierilor români, achizițiile publice de produse alimentare vor fi făcute, de acum înainte, de la producătorii locali.

„Pe lângă schemele de calitate, o altă modalitate de promovare a produselor românești este cea a achizițiilor publice. Avem o piață publică de câteva miliarde de euro în fiecare an care nu a fost exploatată. Am reușit să promovăm și această idee și sunt multe unități administrativ-teritoriale care folosesc acest mecanism, în așa fel încât achizițiile de produse pe scheme de calitate românești să fie punctate mai bine și să câștige acele licitații publice. Dorim să încurajăm ca, pentru piața publică locală, pentru toate achizițiile care se fac prin subordinea unei primării sau a unui consiliu județean, produsele locale, pe scheme de calitate – pentru că asta este modalitatea inteligentă de a putea promova aceste produse –, să obțină punctaj mai mare și să fie avantajate față de alte produse. Astfel o să încercăm să diminuăm acel fenomen în care se câștigă o licitație pentru produse în școli și câștigă o singură firmă, iar produsele sunt din afara țării” a declarat Adrian Oros într-o conferință de presă susținută marți la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ministrul Agriculturii a mai precizat că pentru a-i sprijini pe producătorii locali este necesară și educația consumatorului.

„Contiuăm să credem că trebuie să educăm consumatorul. De aceea și prin programul de produse în școli, legume și fructe sau lapte și produse lactate și produse de panificație, care se derulează cu ajutorul Ministerului Agriculturii, dar prin Ministerul Educației, sunt sume distincte pentru educația copiilor și a tinerilor. Astfel încât, pe lângă produsele pe care le primesc să primească edicație în școală să consume produse locale, produse românești, produse proaspete”, a menționat Adrian Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole