Achim Irimescu: Stațiunile de cercetare în domeniul agricol vor trece în subordinea Ministerului Agriculturii

irimescu_poza_bunaMinistrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a anunțat că stațiunile de cercetare în domeniul agricol vor trece din subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS) în cea a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
El a declarat, la Botoșani, că sectorul de cercetare are nevoie de finanțare de la bugetul de stat.
„Din păcate, cercetarea agricolă românească trece printr-o perioadă dificilă. Sunt datorii de peste 150 de milioane de lei. Am discutat cu premierul și săptămâna viitoare prezentăm un proiect de lege pentru restructurarea cercetării prin care intenționăm ca partea de cercetare care se află în prezent în subordinea ASAS să treacă la un institut național care să realizeze un management foarte bun al cercetării românești, să asigurăm finanțare”, a afirmat Irimescu.
El speră ca prin acest act normativ să fie încurajată implicarea tinerilor în cercetare și inovare, în condițiile în care „România are un potențial extraordinar în domeniul inovării”.
Totodată, el susține că Guvernul va modifica, săptămâna viitoare, un act normativ, astfel încât stațiunile didactice să beneficieze de subvenție pentru terenurile deținute. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole