Achim Irimescu, mândru că România poate exporta porci vii

Zootehnia românească reușește să scoată capul în lume după o pauză de 70 de ani.
porc
Eco Ferm Boldești Scăieni, aparținând omului de afaceri Radu Timiș, proprietarul grupului Cris – Tim, a avut joi oaspeți de seamă. Printre cei care au vizitat ferma din județul Prahova s-au numărat ministrul Agriculturii din Arabia Saudita, Abdulrahman bin Abdulmohsen Al-Fadhli, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, Achim Irimescu.
Cu această ocazie, șeful agriculturii românești a anunțat că țara noastră a ajuns în situația de a putea exporta din nou, după o pauză de 70 de ani, porci vii.„După mulți ani de luptă, am reușit, în sfârșit, să scoatem România din Anexa 2 de la directiva europeană care nu permitea punerea pe piața europeană a porcilor vii. Practic, după 70 de ani, în sfârșit, România poate să exporte porci vii (…), deci ar fi un eveniment într-adevăr remarcabil„, a spus Irimescu.
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale crede că acest pas este important pentru ca România să redevină din nou o forță în lumea comerțului internațional. „În tot acest proces, nu neapărat este vorba despre cât poate să exporte România mâine, ci de oportunitătile care se deschid pentru că, practic, s-a mai inlăturat o barieră în calea comerțului. Asta este extrem de important. Chiar dacă teoretic România nu este interesată neapărat de o anumită țară, foarte important este să se deschidă oportunitățile și pentru a exporta în țările terțe pentru că întotdeauna tările terțe judecă după regimul pe care îl avem pe piața europeană. (…) După 15 zile, când intră în vigoare decizia adoptată ieri, în mod sigur se vor putea pune pe piață europeana sau piețe terțe porcinele vii din România”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole