Achim Irimescu (MADR): Să vedem ce putem face din punct de vedere legal pentru a avertiza consumatorul asupra produselor autentice

irimescu_poza_bunaConsumatorul român trebuie informat corect asupra produselor pe care le cumpără, iar în acest sens trebuie să vedem ce putem face din punct de vedere legal, împreună cu ANPC, pentru a evita să înșelăm consumatorul, a declarat, marți, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la finalul discuțiilor din Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.
El a fost întrebat ce măsuri pot lua autoritățile în condițiile în care apar tot mai multe informații referitoare la mierea pusă pe piața locală de diverși producători, care însă are un conținut ridicat de zahăr.
„Acest subiect s-a aflat și pe agenda Consiliului de miniștri din luna decembrie, ridicat chiar de statul vecin, Ungaria, și s-a propus utilizarea etichetării corecte și e musai să știe consumatorul ce consumă, ce cumpără. Pe de altă parte, trebuie să discutăm, să vedem ce putem face din punct de vedere legal pentru a avertiza consumatorul asupra produselor autentice. De exemplu, am fost la Timișoara săptămâna trecută și mi s-a arătat un pachet pe care scria „Unt Alb” și era făcut din ulei de palmier. Sigur că în această situație consumatorul era indus în eroare pentru că el vede că prețul este mai mic, produsul respectiv este alături de un pachet de unt veritabil și avem diferența de competitivitate între producătorii care au produse autentice din lapte și acel produs care are nu știu cât la sută lapte sau numai ulei de palmier. Trebuie să evităm să-l înșelăm, să-l păcălim pe consumator”, a spus Irimescu.
În opinia acestuia, produsul nu poate fi interzis dacă este comestibil, însă consumatorul trebuie avertizat asupra autenticității produsului pe care îl cumpără.(Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole