Achim Irimescu, la Bruxelles:Este nevoie de eforturi susţinute pentru ca banii să ajungă cât mai repede la fermieri

hogan_iriAchim Irimescu, a participat în 18 iulie 2016, alături de miniştrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene, la Bruxelles, la cea de a 3481-a reuniune a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit). Potrivit unui comunicat de presă al MADR, pe ordinea de zi au fost incluse dezbateri pe teme ce vizează simplificarea Politicii Agricole Comune şi o evaluare din partea Comisiei Europene a primului an de aplicare a „înverzirii” şi a fost adoptat un pachet de măsuri de sprijin pentru sectoarele aflate în dificultate.
În cadrul reuniunii, comisarul Phil Hogan a prezentat un pachet pentru sectorul laptelui aflat în criză – lăsând flexibilitate statelor membre pentru a distribui ajutorul şi către alte sectoare. Suma de 500 milioane de euro a fost împărţită în două, după cum urmează – 350 milioane de euro pentru a redresa problemele din sector şi 150 milioane pentru a permite statelor membre să reducă voluntar producţia de lapte.
Cred că este o măsură foarte bună. Ştim cu toţii că sectorul laptelui se confruntă cu probleme grave de când s-a renunţat la cota de lapte. În România, în zona de munte s-a ajuns la un preţ de 40 bani/litrul de lapte – în timp ce în supermarketuri preţurile sunt în jur de 4 – 4,5 lei. E clar că sunt probleme pe lanţul alimentar, de aceea am şi cerut soluţii pentru echilibrarea riscului între actorii de pe lanţ, pentru că fermierii sunt cei care suportă riscul în prezent. Este foarte important ca legislaţia necesară să se adopte cât mai rapid, pentru că suntem deja în luna iulie şi, de asemenea, condiţiile care vor fi impuse să nu ducă la o creştere exagerată a birocraţiei. Pentru implementarea cât mai rapidă a măsurilor este nevoie de eforturi susţinute pentru ca banii să ajungă cât mai repede la fermieri”, a declarat ministrul Achim Irimescu.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole