28 mai 2022 - 14:38

Acestea sunt cele mai profitabile companii agrozootehnice

Potrivit estimărilor specialiștilor KeysFin, cifra de afaceri a companiilor locale din sectorul agriculturii este de așteptat să crească la aproape un miliard de euro în 2019, rezultatele putând fi considerabil mai bune în cazul în care condițiile meteo ar fi fost prielnice.

Amintim cu această ocazie faptul că în 2018 producția agricola a României înregistra maxime istorice cu recorduri la grâu și porumb, dar iată că de această dată. statisticile indică o scădere față de anul precedent, atât la nivelul agriculturii autohtone, cât și la nivel european.

„România ocupă un loc de frunte în ierarhia clasamentului european la producția agricolă, iar cifra de afaceri și profitul companiilor locale reprezintă un barometru la fel de bun pentru reușitele agriculturii românești. Chiar dacă nu toate companiile din domeniu folosesc drone și alte tehnologii moderne pentru a supraveghea și proteja culturile agricole, investițiile și programele derulate în acest sector, atât de autorități, cât și de entități private, au vizat schimbări utile, care au contribuit din plin la dezvoltarea agriculturii românești, așa că echipa noastră de experți prevede o creștere a acestui sector și în 2019, cu aproximativ 5% față de totalul cifrei de afaceri din 2018 a companiilor din domeniu” a declarat Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin.

În ceea ce privește topul companiilor cu profil agricol, acesta arată în felul următor:

1 – Romsilva (cifră de afaceri de 2,3 miliarde lei (5.3%din total) în 2018;
2 – Smithfield Romania (868 miioane lei);
3 – Promat Comimpex (715 milioane lei);
4 – Agro-Chirnogi (698 milioane lei);
5 – Transavia (597 milioane lei).

În total, afacerile însumate a celor mai importanți 10 jucători din agricultură s-au ridicat la 6,8 miliarde lei, concentrând 16% din totalul cifrei de afaceri a sectorului de față în anul 2018.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.