26 mai 2022 - 20:39

ACEBOP cere inchiderea granitelor pentru exportul de carne de porc

Prezenta in emisiunea Meat.Milk realizata in coproductie de agenţia infoGROUP şi postul nostru de televiziune, Agro TV, doamna Mary Pană-Preşedinte al Asociaţiei Crescatorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România a informat că asociaţia pe care o conduce a solicitat autorităţilor declararea teritoriului României drept „teritoriu infestat cu pestă porcină africană” şi, concomitent, închiderea graniţelor pentru exportul de carne de porc.

În opinia domniei sale, doamna Mary Pană a declarat în cadrul emisiunii aminitite că aceasta ar fi o cale deosebit de rapidă de a stopa evoluţia PPA, concomitent cu sacrificarea tuturor porcilor mistreţi din zonele afectate de virus:

„În momentul de faţă, nu putem cere derogare pentru interzicerea exportului la nivel naţional, din cauza unei singure ferme care nu exportă decât zece tone de carne de porc pe lună. Deci, din cauza a zece tone, suferă o ţară întreagă şi suferă ferme industriale, precum şi mii de exploataţii.

Am anunţat intenţia noastră, iar domnul preşedinte al ANSVSA, Geronimo Brănescu, ne-a asigurat că, dacă vom avea şi acordul celorlalte organizaţii profesionale din domeniu, atunci va merge la forurile Uniunii Europene pentru a solicita derogare şi închiderea graniţelor României pentru exportul de carne de porc, până vom eradica boala.

Decât să ucidem porcii şi să pierdem bani cu despăgubirile, mai bine să îi consumăm, iar fondurile să le utilizăm pentru repopulare”, a declarat doamna Pană în emisiunea Meat.Milk.

Ca urmare, în perioada următoare, ACEBOP va avea întâlniri cu celelalte asociaţii profesionale pentru a adopta o poziţie comună şi pentru a obţine acordul Comisiei Europene în privinţa stopării exportului de carne de porc.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.