18 ianuarie 2022 - 06:18

Aceasta drona atinge 110 km/h, 1.300 de metri altitudine si zboara timp de 4 ore

Lansată recent în Brazilia, în timpul „Drone Show” din São Paulo, drona Nauru 500C permite zboruri de până la 4 ore, acoperind 16.000 ha în condiţiile unui zbor la 1.300 de metri altitudine, 30° și la o viteză medie de 18 km / h.

„Aceasta este cea mai mare capacitate a tuturor dronelor civile braziliene. Nauru este perfectă pentru ruperea barierelor ”, a menţionat Thatiana Miloso, directorul comercial XMobots.

Acestă dronă cântărește 25 kg, este capabilă să facă față vânturilor de 60 km/h pe oră și atinge o viteza maximă de 110 km/h la o altitudine de peste 1.300 de metri. „Datorită capacității sale mari de acoperire, Nauru vizează fermele mari, grupurile private şi producători privați. Culturile precum trestia de zahăr, cerealele și silvicultura au fost cele mai solicitate de această tehnologie ”, spune Thatiana Miloso.

Decolare verticală și aterizare și design cu aripi fixe

Nauru 500C combină capacitatea de decolare și aterizare pe verticală (VTOL), cu un design cu aripi fixe, fără utilizarea unei piste pentru aterizare sau decolare,

În privinţa imaginiilor, acest instrument oferă utilizarea senzorilor de cartografiere (2 camere de pixeli de 24 mm echipate cu lentile fixe RGB de 30 mm), sau 2 camere multispectrale (R, G, B, Nir și RedEdge cu pixeli de 24 mm și lentile fixe de 30 mm), pentru a oferi o precizie mare (în centimetri), fără puncte de control.

XMobots oferă detalii suplimentare despre sistemul de imagini Nauru 500C. Folosesc o conexiune directă la bazele GNSS Trimble (Sistemul de navigație satelit global), precum și un sistem de supraveghere cu stabilizatoare și transmitere în timp real a videoclipurilor pe spectre RGB și termice cu rezoluție 640×480.

Conectivitate

Nauru adoptă o antenă și un semnal radio pentru a atinge cel puțin 30 km, însă, cu toate acestea, distanţa maximă poate crește până la 60 km în condiții meteorologice favorabile. Frecvența sa primară este omologată de XMobots și funcționează pe 925 MHz. Comunicațiile suplimentare, ca transmisii de bază RTK către stația de control, folosesc tehnologia WiFi.

Prețurile pornesc de la 80.000 euro și pot ajunge până la 182.000 euro în funcție de specificații. „Primul Nauru 500C va fi livrat unui client în luna august și avem încă 4 programate pentru livrare în 2019”, spune Thatiana Miloso.