20 ianuarie 2022 - 03:51

Accident feroviar – 13 vaci lovite de un tren personal

Potrivit MEDIAFAX, un accident feroviar a avut loc astăzi, 20 septembrie 2019, la ieșirea din stația CFR Șintereag, spre Bistrița, unde circulația feroviară pe magistrala CF 400 a fost blocată după ce un tren personal a lovit 13 vaci aflate pe șinele trenului.

„Un accident feroviar a avut loc la ieşire din staţia CFR Şintereag, la ieşirea spre Bistrita. Un tren personal pe ruta Vatra Dornei – Bistriţa a lovit mai multe vaci. Nu sunt anunţate victime din rândul pasagerilor din tren”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Cristina Răcilă.

În acest sens, o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul a fost deschisă de către politiţiştii TF.

„Conform primelor date, trenul Regio 4205, care circulă pe relaţia Vatra Dornei- Bistriţa a accidentat treisprezece vaci care au pătruns în gabaritul căi ferate, între halta Caila şi cea din Şintereag, la Km CF 34+429. În tren se află aproximativ 30 de călători, nefiind înregistrate victime. La această oră, ca urmare a accidentului, traficul feroviar este blocat în zonă. La faţa locului efectuează verificări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul poliţiştii de la Transporturi-Biroul Judeţean Bistriţa-Năsăud”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.