Abuzurile comise de Casa Unirea! Fermierii sunt REVOLTAȚI

Casa Unirea a primit o nouă șansă atunci când a fost relansată de Ministerul Agriculturii. Inițial, a fost gândită ca o rețea de magazine în care fermierii să își vândă mai ușor marfa. De această dată, instituția funcționează ca un intermediar între producători și marile lanțuri de magazine, însă se pare că nici așa nu funcționează lucrurile. 

Printre cei care acuză acest lucru se numără și Cornel Stroescu, fermier din județul Mehedinți. El reclamă faptul că în urma colaborării păguboase cu cei de la Casa Unirea și a stipulațiilor abuzive din contract, a ajuns să abandoneze în câmp în jur de 400 de tone de varză.

Fermierul nu Mehedinți nu este singurul care ne-a reclamat problemele întâmpinate în relațiile cu Casa Unirea. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Lucian Marincea ne-a relatat o experiență similară.

”Am fost cu toții entuziasmați când a pornit proiectul acesta în 2018. La momentul acela aveam o cooperativă. Statul român, ca să ajute stațiunea de cercetare de la Târgu Secuiesc, au zis cei de la minister să facă un parteneriat între Casa Unirea și legumicultori, să le dea un kilogram de cartofi de sămânță pentru un kilogram de cartofi noi, iar ulterior, Casa de Comerț Unirea să preia restul de cantitate. Oamenii au luat fiecare cât a putut, au cultivat, au făcut tehnologia care trebuia.

A venit o doamnă cu un domn ca să cumpere acești cartofi, nu aveau nicio legătură cu Casa Unirea, și au zis că în două săptămâni încep recoltatul. Oamenii au zis ok și au așteptat, două săptămâni, trei săptămâni, o lună, telefoane, mailuri, nimic. Apoi au fost dați în judecată de către Casa de Comerț Unirea, că nu li s-a livrat marfa, dar Casa de Comerț nu a făcut nicio comandă către acea cooperativă să i se livreze marfa”, ne-a relatat fermierul Lucian Marincea, vicepreședinte al Sindicatului Fermierilor Patrioți.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole