A TREIA REUNIUNE A COMITETUULUI DE IMPLEMENTARE PNDR

Teodora Gabriela GHENIU, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a participat joi, 20 iunie 2019, la cea de-a treia reuniune a Comitetului de Investiții pentru monitorizarea și supervizarea implementării instrumentului financiar de împrumut cu partajarea riscului la nivel de portofoliu din cadrul Acordului de finanțare încheiat cu Fondul European de Investiții.

În cadrul reuniunii, Teodora Gabriela GHENIU a fost aleasă Președinte al Comitetului de Investiții.

Întâlnirea s-a concentrat pe analiza stadiului implementării instrumentului financiar finanțat prin PNDR. Conform informațiilor preliminare la data desfășurării reuniunii, au fost acordate 96 de credite fermierilor și antreprenorilor din spațiul rural în valoare de aproximativ 11 milioane euro.

Președintele Comitetului de Investiții, Teodora Gabriela GHENIU, a apreciat creșterea numărului de credite acordate în ultima perioadă, acest aspect indicând faptul că s-au făcut progrese cu privire la adaptarea produselor de creditare la cerințele specifice ale fermierilor și a subliniat, totodată, nevoia de a continua acțiunile de promovare a sprijinului acordat prin acest instrument financiar pentru a facilita accesul beneficiarilor vizați prin PNDR.

Reamintim că băncile selectate pentru a acorda credite prin instrumentul financiar finanțat prin PNDR sunt: Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank.

Prin instrumentul financiar implementat în cadrul PNDR pot fi accesate credite pentru finanțarea unor investiții și a capitalului de lucru aferent, inclusiv pentru asigurarea cofinanțării private pentru proiectele sprijinite prin granturi, în cadrul următoarelor submăsuri din PNDR:

  • 1 Investiții în exploatații agricole;
  • 1a Investiții în exploatații pomicole;
  • 2 Investiții pentru procesarea/marketingul produselor agricole;
  • 2a Investiții pentru procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol;
  • 4 Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole;
  • proiecte prin LEADER care răspund la obiectivele submăsurilor de mai sus.

Până în prezent cele mai multe credite au fost acordate în cadrul submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole.  În procesul de acordare a creditelor au fost vizate, de asemenea, domeniile prioritare stabilite la nivelul MADR: fermele mici, tinerii fermieri și zonele montane.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole