A secat și producția de lapte! Fenomenul cu care se confruntă crescătorii de vaci

Canicula și seceta din ultima perioadă afectează producția de lapte. Animalele resimt destul de mult căldura, mănâncă foarte puțin, iar acest lucru face ca randamentul lor să fie mult mai mic decât de obicei.

In sudul județului Dâmbovița, la fel ca în restul țării, temperaturile au fost foarte ridicate în ultima perioadă; pe islazuri, iarba s-a uscat, iar animalele aproape că nu mai au ce să mănânce.

”Este o perioadă destul de grea pentru noi. Din cauza căldurii și a secetei, animalele nu mai au ce să mănânce. Pe islaz, iarba s-a uscat. Din această cauză, producția de lapte este foarte scăzută.
 
Au fost zile cu temperaturi de 40 de grade, iar animalele suferă din această cauză. Nu mănâncă din cauza căldurii, iarba s-a uscat și mulgem lapte puțin. Eu merg zilnic la pășunat cu ele, dar nu prea au ce să mănânce”, ne-a spus un crescător din zonă.
 

Crescătorii de animale din Comuna Ulmi spun că se descurcă foarte greu și cu sursa de apă, singurul pârâu din zonă fiind aproape secat, iar pentru a adăpa animalele se văd nevoiți să aducă apa din satul vecin, care este la câțiva kilometri distanță.

”Nu știu ce o să ne facem. Producția de lapte a scăzut la jumătate în ultimele săptămâni. Mergem pe pierdere. Avem clienți, avem comenzi la brânză și la lapte, dar din cauza producției mici, nu putem să le onorăm”, a mai precizat fermierul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole