29 noiembrie 2021 - 23:00

VIDEO – TIR cu 625 de animale răsturnat. Purceii traumatizați au ieșit pe șosea

Accident pe DN17. Vineri, 5 martie 2021, la orele amiezii, un autotren cu o încărcătură de 625 de animale (tineret porcin), care circula pe ruta Neamț-Sălaj, s-a răsturnat la ieșirea din localitatea Piatra Fântânele, județul Bistrița Năsăud.

Din această cauză, o bună bucată de timp, circulația rutieră în zonă s-a desfășurat doar pe un singur sens, polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului participând la dirijarea traficului, alternativ, pe câte-un fir.

„Conform primelor date, un autotren încărcat cu porci, care circula pe direcția Suceava-Bistrița și era condus de un bărbat de 50 de ani, din Satu-Mare, s-a răsturnat. În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit și transportat la spital. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ

A fost sesizată Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul”, anunțau pe grupurile de WhatsApp specializate, angajații MAI, în intervalul 18:52-18:56.

animaleContactat telefonic de ediția online a Agro TV, dr. Dumitru Păvălean, trimisul oficial al DSVSA Bistrița Năsăud la fața locului, a confirmat incidentul și a precizat că transportul de animale era unul legal. La ora apelului telefonic (22:02), medicul veterinar încă era la fața locului, evaluând pagubele provocate de accident.

Conform precizărilor sale, autotrenul transporta 625 de animale (tineret porcin). Din incident au rezultat 52 de suine moarte.

„Până la urmă s-a dat drumul la circulație, însă la un moment dat traficul a fost blocat definitiv. A venit o macara care a tras, pe rând, capul tractorul și vagonul, afară din carosabil. Au fost 625 de capete, total, tineret porcin, în jur de 30-50 kilograme fiecare. Din cauza accidentului, 52 de porci au murit. Transportatorul avea actele în regulă. A venit de la o fermă de porci din județul Neamț, localitatea Horia, și ducea porcii în Sălaj, la Cehu Silvaniei, la o altă fermă de porci, pentru îngrășare. Acest transportatorul face curse regulate și aduce tineret din afară, din Germania, din Austria, Ungaria, Olanda”, a declarat în exclusivitate pentru Agro TV, dr. Dumitru Păvălean.