A obținut subvenții ilegale de peste trei milioane de lei! Nu e la prima infracțiune cu documente false

Fostul preşedinte al unei obşti din localitatea Novaci, judeţul Gorj, a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie pentru că a încasat de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) subvenţii ilegale de peste trei milioane de lei.

Ion Tomescu, fostul preşedinte al Obştii Pociovaliştea, este judecat acum de Tribunalul Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, fapta având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, informează adevărul.ro.

„În perioada 2007-2014, inculpatul ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), mai multe documente false şi inexacte cu privire la îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafaţă de teren (gol alpin în Muntele Mereuţu) pe care nu o deţinea în realitate. Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.159.879 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparţin inculpatului”, au transmis procurorii DNA-Serviciul Teritorial Craiova, în momentul trimiterii în judecată.

Ion Tomescu nu este la prima infracțiune cu fals în acte. El a mai fost condamnat în trecut la o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, într-un dosar cu un prejudiciu de circa cinci milioane de lei, cercetat tot de către DNA, după ce a împroprietărit Obştea Pociovaliştea, în mod ilegal, cu circa 500 de hectare de pădure. În 2008, fostul președinte de obşte a fost eliberat condiţionat din penitenciar.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole