A luat subvenții APIA cu acte false! Vezi ce pedeapsă a primit!

Sentință definitivă pentru un bihorean acuzat de procurorii DNA că a depus mai multe documente false pentru a obține subvenții APIA: doi ani de închisoare cu suspendare și obligația de a restitui Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură 28.000 de lei din cei peste 320.000 de lei primiți în cadrul schemelor de plată unică, pentru terenuri pe care nu le-ar fi deținut în realitate, relatează bihon.ro.

Soluția pronunțată vineri de Curtea de Apel Oradea vine să îmbânzească sentința dată pe fond de Tribunalul Bihor, care l-a condamnat pe inculpat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata unei sume de peste 10 ori mai mare, de 320.000 de lei.

Imre Zsolt Geczi a fost anchetat într-un dosar al DNA Oradea sub acuzația de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta sau în numele ei. 

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2008-2016, Imre Zsolt Geczi ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură mai multe documente false, printre care contracte de arendare falsificate, adeverințe eliberate de Primăria Țețchea ori tabele centralizatoare care includeau suprafețe aferente contractelor de arendare false, cu scopul de a obține subvenții APIA pentru terenuri pe care, în realitate, nu le deținea.

În acest fel, bărbatul a reușit să obțină pe nedrept subvenții APIA în cuantum total de 320.508 lei, susțin anchetatorii.

La finalul anului 2022, Tribunalul Bihor l-a condamnat pe Imre Zsolt Geczi la trei ani de închisoare cu suspendare, i-a interzis mai multe drepturi pe o perioadă de doi ani și l-a obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. De asemenea, instanța a decis ca inculpatul să returneze subvenții APIA în valoare de 320.000 de lei și să achite cheltuieli judiciare de 15.000 de lei.

Sentința a fost însă atacată de Geczi, iar Curtea de Apel Oradea a hotărât, vineri, să-i reducă pedeapsa de la trei ani la doi ani de închisoare cu suspendare, diminuând suma care trebuie returnată către APIA la doar 28.000 de lei.

Sentința rămâne definitivă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole