A inceput genotiparea efectivului de Baltata Romaneasca din Registrul Genealogic

Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțata Românească” tip Simmental (ACVBR-SIM) anunță că a început deja procedura de genotipare a întreg efecivului de Bălțată Românească. Potrivit asociației, demersul este menit să verifice și să confirme originea tuturor taurinelor de Bălțată Românească din secțiunea principală a Registrului Genealogic. 

Asociația atenția că, începând cu anul viitor, niciun animal din rasa Bălțata Românească nu va mai primi certificat zootehnic fără confirmarea originii.

”Din anul 2020, nici un animal din rasa Bălțată Românească nu va mai primi certificat zootehnic, fără confirmarea originii. Crotaliile personalizate de către Acvbr Sim, aplicate fiecărui animal genotipat va fi o garanție în plus pentru cumpărători, privind faptul că acel animal este de rasa pură Bălțata Romănească”, mai prezicează ACVBR-SIM.

Contactat telefonic de către AGRO TV, Zoltan Haller, membru fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci ”Bălțata Românească” tip Simmental, a precizat că  ”prin acest demers se va verifica și confirma originea tuturor taurinelor din rasa Bălțată Românească , iar testarea ADN se face atât pe linia paternă cât și pe cea maternă”.

Acesta a mai vorbit și despre importanța acestei inițiative pentru comunitatea crescătorilor de taurine din România. ”Este important pentru că acest lucru înseamnă crearea unei baze de date care să conțină întreg efectivul de Bălțată Românească din secțiunea principală a Registrului Genealogic, ceva ce până acum nu a existat. Astfel, cumpărătorul va ști cu certitudine că animalul pe care îl cumpără este de rasă pură”, a subliniat Zoltan Haller.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole