A început sesiunea! Se primesc dosare pentru finanțarea de până la 70.000 de euro prin submăsura 6.2

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță lansarea sesiunii de primire a proiectelor pentru submăsura 6.2 – „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” din cadrul PNDR 2014 – 2020.

Finanțarea investițiilor neagricole se va face cu până la 70.000 de euro nerambursabili/proiect, iar suma totală disponibilă pentru investiții este de 50 de milioane de euro.

Sesiunea pentru primirea cererilor de finanțare se va desfășura în intervalul 29 octombrie 2021, ora 9:00 – 31 ianuarie 2022, ora 16:00.

Activitățile pentru care se solicită finanțare prin submăsura 6.2 trebuie să se regăsească în Lista codurilor CAEN eligibile (anexa 7 la Ghidul solicitantului, disponibil pe site-ul AFIR).

Dintre acestea, amintim: prestarea de servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, producția de băuturi răcoritoare nealcoolice, producția de ape minerale și alte ape îmbuteliate, fabricarea produselor textile, producția de țesături etc.

- Publicitate -

Reprezentanții MADR precizează că solicitanţii eligibili pentru sprijinul financiar sunt fermierii sau membrii unei gospodării agricole care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități neagricole pentru prima dată în spațiul rural (autorizați cu statut minim de PFA).

Totodată, sunt eligibile micro-întreprinderile şi întreprinderile mici existente din spațiul rural, care își propun activități neagricole pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării pentru sprijin, precum și micro-întreprinderi şi întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii Cererii de finanțare sau cu o vechime de maximum 3 ani fiscali consecutivi, care nu au desfășurat activități până în momentul depunerii acesteia (start-up).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole