29 mai 2022 - 01:41

A inceput festivalul de film ANONIMUL

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării se alătură și anul acesta  Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, în calitate de partener principal. Cel mai așteptat eveniment cultural din România se întoarce în inima Deltei, la Sfântu Gheorghe, unde Dunărea întâlnește Marea Neagră și unde mii de participanți din lumea întreagă vin să redescopere frumusețea cinematografiei.

Festivalul de film ANONIMUL reunește  pentru a 16 a oară publicul cinefil în Delta Dunării,  aducând în prim plan lungmetraje prezentate şi premiate la Cannes, Toronto, Karlovy Vary şi Rotterdam, concerte şi întâlniri cu cineaşti români şi străini.

„După o primă colaborare în anul 2018 cu Festivalul de Film ANONIMUL, în acest an Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării vine în sprijinul organizatorilor ca partener principal, implicând în acest sens membrii si partenerii care ne-au fost mereu aproape. Oaspeții festivalului vor degusta vinuri, care provin din renumitele podgorii tulcene, iar mestesugarii îi vor încânta cu meșteșugurile și obiceiurile care definesc multiculturalitatea județului Tulcea păstrând traditia vie pentru generațiile viitoare”, a declarat Nicoleta Alexe, director executiv al Asociaței de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Folosim acest prilej pentru a mulțumi membrilor Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, în special Hotel Delta și Hotel Europolis, precum și partenerilor: Navrom Delta, MementoBus (by Christian Tour), Crama Alcovin Măcin, Crama Hamangia, Crama Via Viticola Sarica Niculițel, Primăria Mahmudia, meșteșugarilor din Tulcea, Luncavița, Mahmudia si grupului vocal Sinicika din Mila 23, care alături de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării s-au implicat în buna desfășurare a acestui important eveniment din județul Tulcea.

Despre festival

Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL se desfășoară în perioada 5-11 august, în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării. Evenimentul s-a bucurat de-a lungul anilor, de invitați reprezentativi din lumea filmului, regizori premiați la Festivalul Internațional de Film, care au susținut masterclass-uri și au interacționat cu publicul prezent la eveniment.

Lungmetrajul „The Dead Don’t Die” al americanului Jim Jarmusch, cu Bill Murray şi Adam Driver în distribuţie, va fi proiectat luni seară, în camping, în deschiderea evenimentului. Filmul a deschis și Festivalul de la Cannes de anul acesta, unde a fost selectat în competiţie, iar acum el va fi prezentat în premieră în România.

Invitatul de onoare al festivalului, este cineastul ucrainean Sergei Loznitsa, premiat, între altele, la Cannes, Karlovy Vary, Sevilia şi Tallinn Black Nights, şi nominalizat la premiile Academiei europene de film. Cel mai recent film al său, documentarul „State Funeral”, o cronică a celor patru zile de dinainte înmormântării lui Iosif Stalin, a fost selectat în afara competiţiei la Festivalul de la Veneţia de anul acesta.

Poster 2019 anonimul

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.