7 decembrie 2021 - 17:11

A DOUA CONVENTIE A COMISIEI PENTRU MASURI FITOSANITARE PREZIDATA DE ANF LA BRUXELLES

Delegația Autorității Naționale Fitosanitare (ANF) prezidează reuniunea IPPC/CPM Affairs (Convenția Internațională pentru Protecția Plantelor/Comisia pentru Măsuri Fitosanitare) care se desfășoară în perioada 25-26 martie, la Bruxelles.

Agenda de lucru a reuniunii cuprinde analiza mai multor documente printre care: Planul de Investiții pentru cinci ani al Secretariatului IPPC, Planul de acțiune și bugetul alocat pentru activitățile de celebrare a Anului Internațional pentru Sănătatea Plantelor 2020, precum și rapoartele privind programul comun FAO/AIEA, ce a dedicat o parte din furnizarea asistenței sale tehnice aspectelor de reglementare și facilitare a implementării Standardelor Internaționale pentru Măsuri Fitosanitare în țările în curs de dezvoltare prin ateliere regionale și întâlniri tehnice.

Pentru perioada 2020-2030 este indicat să fie elaborat un plan de investiții pentru a analiza în ce măsură activitățile IPPC contribuie la Agenda de dezvoltare.

Aceasta este ultima dintre cele două reuniuni programate să se desfășoare la Bruxelles pe perioada exercitării Președinției României a Consiliului Uniunii Europene.

Aceste reuniuni pregătesc poziția Uniunii Europene și a statelor membre care va fi exprimată în cadrul reuniunii internaționale din perioada 1-5 aprilie 2019 de la Roma a Comisiei pentru Măsuri Fitosanitare.