A crescut numărul vacilor bolnave de turbare

Comuna Zvoristea, din județul Suceava, are probleme după ce trei animale au fost depistate ca fiind bolnave de virusul turbării.
vaca
Laboratorul Direcției Sanitar Veterinare Suceava a luat cele mai ferme măsuri cu putință. Potrivit directorului Ioan Corduneanu, ”în laboratorul DSV a fost identificată prezența virusului rabic la toate cele trei bovine, la cea sacrificată săptămâna trecută boala a fost confirmată și de Institutul Central de Diagnostic și Sănătate Animală, la celelalte două se aşteaptă confirmarea astăzi”.
Numărul persoanelor care au venit în contact cu animalele bolnave este de 23, printre care patru copii și doi medici veterinari. ”Din bovina sacrificată în data de 23 octombrie, o parte din carne a fost consumată, inclusiv de cei patru copii, dar nu consumul propriu-zis al cărnii prelucrate termic este problema, ci posibilitatea de atingere a cărnii crude. Animalele cu virusul turbării nu au mușcat pe nimeni, riscul de contaminare fiind tratamentele administrate de medicii veterinari anterior sacrificării, la sacrificare, prepararea cărnii și în timpul manipulării vițelului mort”, scrie Monitorul de Suceava.
În ferma din Dealu – Zvoriştea, DSV a declarat oficial turbarea și a vaccinat toate animalele din focar, inclusiv câinii comunitari aciuați la fermă. Conform medicilor veterinari, cel mai probabil sursa imbolnăvirii bovinelor a fost un animal sălbatic din pădurea din apropiere.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole