Mănânci cât poți, plătești doar ce iei acasă! Este oferta de nerefuzat a unei livezi din Buzău, al cărei proprietar dorește ca fructele sale să ajungă la cât mai mulți români. Este vorba despre Valentin Badea, proprietarul unei livezi de smochini parfumate și foarte dulci, crescute fără niciun strop de chimicale. Buzoianul a anunțat că fructele s-au copt, iar din 15 august își poate primi clienții.
”Fructele noastre sunt naturale 100%. Nu le stropim deloc. Avem grijă de livadă tocmai pentru a oferi fructe sănătoase. Ne dorim foarte mult ca un număr cât mai mare de buzoieni să vină să cunoască proprietățile acestui fruct minunat”, a declarat Valentin Badea.
Producția de anul acesta se anunță a fi bună, iar dacă vremea va fi favorabilă livada va fi deschisă până la finalul lunii septembrie.
”Avem o producție bună, dar întârziată față de anul trecut tocmai din cauza temperaturilor scăzute din această primăvară. Atunci, din cauza frigului, am avut și pomi pe care i-am pierdut, însă fructe sunt suficiente cât să satisfacem toată cererea. Ne dorim să vină cât mai multă lume. Nu avem restricții. Persoanele care vin pot mânca pe saturate, plătesc doar ce vor lua acasă. Culeg singuri fructele, din ce pomi doresc. Anul trecut am rămas cu fructe pe pom și sperăm ca anul acesta să valorificăm o cantitate mai mare și să diminuăm pierderile”, a spus Valentin Badea.
Pentru cei care vor să ia fructe acasă, oferta arată astfel: un kilogram de smochine se vinde cu 30 de lei, un preț cu 5 lei mai mare față de anul, însă la jumătate față de prețul smochinelor vândute în supermarket. Într-un magazin din Buzău, smochinele se vând la bucată, iar un fruct costă 3,49 de lei.
”Livada își deschide porțile pentru un nou sezon, vineri 15 August. Programul este zilnic 8:00- 18:00. Nu trebuie să vă programați. Intrarea este gratuită”, a anunțat Valentin Badea.
Potrivit specialiștilor smochinele sunt bogate în fibre și antioxidanți. Fructele pot susține digestia, echilibra hormonii, întări sistemul osos și chiar reduce inflamația.