16 mai 2022 - 07:35

8 depozite regionale pentru colectarea și comercializarea produselor agricole

Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România (ACDBR) urmărește să înființeze „Reţeaua de 8 depozite regionale” pentru colectarea şi comercializarea produselor preponderent agricole, având și susținerea ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, informează AGERPRES.

În opinia reprezentanților ACDBR, creşterea generală a preţurilor, inflaţia şi criza de aprovizionare cu alimente cu care ne confruntăm în prezent pot fi atenuate prin consolidarea rolului distribuţiei şi scurtarea lanţurilor de aprovizionare.

Organizația distribuitorilor şi-a stabilit, în cadrul Adunării generale din 20 ianuarie, priorităţile strategice pentru următorii cinci ani şi a propus soluţii şi abordări moderne, conform cu potenţialul României şi cu practicile europene, se arată într-un comunicat de presă al ACDBR.

Unul dintre proiectele prioritare ale organizației este crearea „Reţelei de 8 depozite regionale” pentru colectarea şi comercializarea produselor preponderent agricole. În acest sens, reprezentanții ACDBR au început o serie de demersuri către autorităţile naţionale să creeze politici publice care să permită finanţarea proiectului, precum şi finanţarea Campaniei „Făcut în ţara mea – Alege româneşte! Alege-ţi viitorul!”.

Prezent la Adunarea generală a ACDBR, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, în legătură cu acest subiect, că pentru minister campaniile de comunicare privind încurajarea achiziţiei şi consumului de alimente româneşti reprezintă o prioritate naţională şi a transmis că va susţine proiectul ACDBR privind înfiinţarea reţelei de 8 depozite regionale. Distribuţia de bunuri reprezintă un jucător important al lanţului alimentar de la ferma la consumator, ACDBR fiind un partener important şi constant al MADR, a mai spus Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.