8 apariții ale urșilor, de vineri până luni, într-un singur județ!

Apariția urșilor în localități a devenit deja un fenomen cotidian în România.

Astfel, doar într-un singur județ – Harghita– jandarmii şi poliţiştii au intervenit, de vineri până luni, de opt ori pentru îndepărtarea urşilor a căror prezenţă a fost semnalată în localităţile Băile Tuşnad, Bălan, Topliţa, Gheorgheni, Oţeni şi Lacu Zetea, informează AGERPRES.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, vineri au fost înregistrate două apeluri la numărul de urgenţă 112, prin care era anunţată prezenţa urșilor pe străzile din localitatea Oţeni, comuna Feliceni şi pe o stradă din Băile Tuşnad. În primul caz, animalul nu a mai fost găsit în zona semnalată, însă la Băile Tuşnad jandarmii au alungat ursul, care se afla în apropierea gării.

Tot două apeluri au fost înregistrate și sâmbătă, 31 iulie, unul din campingul situat lângă Lacul Zetea, de unde ursul a fost îndepărtat de jandarmii din Odorheiu Secuiesc, şi unul din municipiul Topliţa, unde animalul nu a mai fost găsit.

Alte două apeluri au fost înregistrate duminică, 1 august, unul din municipiul Gheorgheni şi unul din oraşul Bălan, dar echipajele de jandarmi şi poliţişti trimise la faţa locului nu au găsit urşii în locurile semnalate.

În noaptea de duminică spre luni prezenţa urşilor în Băile Tuşnad era anunțată din nou prin alte două apeluri, jandarmii alungând un urs care se afla în curtea unei case din staţiune.
În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii domeniu.

În primele şapte luni ale anului 2021 au fost înregistrate, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, 281 de apeluri făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezenţa urșilor în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole