700.000 de metri cubi de lemn pentru foc puse la dispoziție de Romsilva pentru populație

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va mai pune în acest an pe piaţă, direct către persoanele fizice interesate, 700.000 mc de lemn pentru foc, a anunţat miercuri regia.

Până în prezent, Romsilva a vândut direct populaţiei 1.065.229 mc de lemn pentru foc, astfel că, până la sfârșitul anului, regia va furniza un total de peste 1,7 milioane metri cubi (mc) de lemn pentru foc din pădurile proprietatea publică a statului, preţul mediu de valorificare fiind de 183,21 lei/mc, fără TVA, se arată într-un comunicat al instituției.

În depozitele ocoalelor silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva se află în prezent un stoc de circa 250.000 mc pentru încălzirea locuinţelor, mai precizează sursa citată.

Reprezentanții Romsilva menționează că preţul mediu de valorificare a lemnului pentru foc din acest an este de 183,21 lei, fără TVA, iar preţul variază în funcţie de specie, sortiment şi locul de livrare. Numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva asigură, contra cost, şi transportul lemnelor pentru foc.

Toate preţurile şi volumele de lemn pentru foc sunt afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva şi, în format electronic şi centralizat, pe pagina de internet www.rosilva.ro, la secţiunea „Disponibil lemn pentru foc”, aceste date fiind actualizate periodic.

- Publicitate -

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole