27 mai 2022 - 10:14

7 alimente pe care nu ar trebui sa le consumati niciodata pe stomacul gol

Toată lumea știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar știați că nu este indicat să mâncați absolut orice doriți dimineața? Un iaurt, o ceașcă de cafea și suc de portocale proaspăt – asta este ceea ce probabil își imaginează majoritatea oamenilor când se gândesc la un mic dejun perfect. Din păcate, puține persoane sunt conștiente de faptul că unele alimente nu sunt foarte bune dacă sunt consumate pe stomacul gol, deci acest articol vă va ghida asupra ceea ce ar trebui să evităm dimineața.

1.Tomate
Deși roșiile sunt bogate în vitamina C și nutrienți, cu siguranță ar trebui evitate pe stomacul gol. Acidul tanic prezent în roșii crește aciditatea în stomac și poate duce la probleme gastrice. De aceea, cei care au probleme de esofag sau ulcer, ar trebui să le evite Și anumite citrice, precum portocalele sau lămâile, pot avea același efect, din cauza conținutului ridicat de acid citric.

2. Băuturi carbogazoase
Ce ați zice dacă v-am spune că băuturile răcoritoare acidulate, consumate pe stomacul gol, pot provoca chiar mai mult rău decât o simplă balonare? Prea multe băuturi carbogazoase cresc aciditatea în stomac, care la rândul ei poate fi cauza cancerului esofagian. Aciditatea prea mare poate provoca, de asemenea, eroziunea mucoaselor. Prea multă apă carbogazoasă poate provoca mutații. Serios! Gândiți-vă de două ori înainte să beți acea cutie de cola în viitor.

3. Produse de patiserie
Indiferent ca abia v-ați trezit sau e mai târziu în timpul zilei, dacă aveți stomacul gol, ați putea lua doar o gustare rapidă, precum un produs de patiserie. Cu toate acestea, este posibil să nu fie cele mai bune alimente pentru stomac. Conținutul mare de drojdie vă poate irita stomacul sau colonul.

4. Alimente picante
Consumul mâncărurilor picante pe stomacul gol crește șansele de a produce o iritație a stomacului, ceea ce poate duce la reacții de creștere a acidității, și la crampe. Usturoiul, ardeiul iute și ghimbirul sunt exemple de alimente picante. Au un gust foarte ascuțit și puternic și, ca atare, pot declanșa o indigestie.

5. Dulciuri
Zaharul este foarte ușor de digerat. Când ajunge în stomacul gol, corpul uman nu poate secreta suficientă insulină pentru a menține un nivel normal în sânge, favorizând apariția unor boli de ochi. Mai mult, zahărul este un aliment generator de acid, care poate perturba echilibrul acid-alcalin al organismului.

6. Iaurt
Iaurtul este plin de bacterii ale acidului lactic care aduc multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, acidul lactic este anulat de nivelurile mari de aciditate ale unui stomac gol. Acest lucru distruge bacteriile acidului lactic prezente în aceste produse lactate și duce la creșterea acidității. Cel mai bine este să mâncați iaurt, ca gustare, la 1-2 ore după masă. Prin urmare, consumul acestor produse trebuie evitat pe stomacul gol.

7.Pere
Perele conțin fibre brute. Când le mâncați pe stomacul gol, pot dăuna mucoaselor delicate și pot provoca dureri de stomac. Este indicat să le consumați împreună cu alte cereale sau făină de ovăz.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.