”6.772 kg/hectar la grâu” – Producția care i-a adus unui student un premiu de 1.000 EURO

Un student al Universității de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara a câștigat un premiu de 1.000 de euro, după ce a estimat corect, cu argumente, producția de pe o parcelă de grâu. Totul s-a întâmplat în ferma lui Alexander Degianski, care a lansat această provocare pentru studenții de la USAMVB în urmă cu câteva luni.

Șapte studenți s-au întrecut în această provocare, însă doar unul a reușit să se apropie cu calculele de producția reală.

”Ivan Milovan este câștigătorul probei practice de estimare a producției de grâu și și-a primit premiul de 1000€. A avut o eroare de doar 196 kg/ha. Mi-a spus că a venit la probă încurajat de tatăl său, drept pentru care va împărți premiul cu acesta. La anul continuam cu etapa a II-a!”, a anunțat Alexander Degianski pe facebook.

Producția estimată de student a fost de 6.772 kg/hectar, în timp ce producția reală din câmp a fost de 6.576 kg/hectar, o diferență de doar 196 kg/hectar. În cazul celorlalți studenți care au participat la concurs, diferențele între estimare și realitate au fost mai mari de 1.200 kg/hectar.

Nu este singura provocare prin care fermierul timișorean a vrut să-i stimuleze pe studenții de la agronomie să vină să vadă realitatea din teren. Tot anul acesta, Degianski a oferit două burse în valoare de 2.000 de lei/lună pentru doi studenți ai Facultății de Agricultură care au venit să facă practică în ferma sa, fără nicio condiție sau obligație legată de o viitoare angajare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole