”De la 6.500 de lei în sus!” Atât a ajuns să-i coste pe fermieri un hectar de grâu

Vorbim deja de luni bune despre creșterile accelerate ale costurilor pe care trebuie să le suporte fermierii – de la combustibili, până la îngrășăminte sau semințe. Potrivit fermierului Dimitrie Muscă, un hectar de grâu a ajuns să coste astăzi de la 6.500 de lei în sus, cheltuieli care îi pot arunca în faliment pe unii fermieri, dacă nu obțin producțiile scontate.

”Culturile la noi sunt foarte frumoase, arată deosebit de bine. Am fertilizat și am făcut absolut tot ce trebuie pentru producție mare. Am intrat deja și pe alte soiuri de grâu în afară de Glosa; am fot mare fan Glosa multă vreme, am văzut că doi ani la rând au venit altele din spate cu producții mai bune. În condițiile acestea, oricât aș fi de patriot, lucrez pe bani. Produc, am bani, nu produc, nu am bani.

Tot ce înseamnă porumb, sămânța vine de afară. La floarea soarelui, sămânța vine de afară. Sămânța de rapiță toată e de afară. Am ajuns și la grâu tot aici. Este o mare tragedie. (…) Am ajuns să ne coste cheltuielile cu hectarul de grâu undeva de la 6.500 de lei în sus. În condițiile acestea și cu toate calamitățile naturale, un an poate să îți producă pagube astfel încât să nu-ți mai revii ani de zile”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV.

Interviul complet realizat de Ovidiu Ghinea cu directorul Combinatului Agroindustrial Curtici poate fi urmărit pe canalul de youtube AGRO TV:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole