În perioada 17-19 FEBRUARIE 2017 – la Expo Transilvania va avea loc un eveniment dedicat slăninii, un aliment de bază a țăranilor din Transilvania
În luna februarie slănina este deja bine maturată, afumată, numai bună de gustat cu o ceapă roșie, o varză murată sau un pumn de brânză bună. Un eveniment organizat de către Breasla Meșteșugarilor din Transilvania, A.C.E.E.A., Masters of Flames Culinary Division, Expo Transilvania Cluj-Napoca.
Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază a țăranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutriționiști renumiți, recunoscându-i meritele atât în menținerea imunității organismului, cât și în alimentația echilibrată în timpul iernii”, spun cei de la Breasla Meșteșugarilor din Transilvania.
Slană Fest are două componente: un târg de câteva zile cu produse tradiționale de carmangerie, prin care se prezintă micii producători locali cu bunătăți de casă preparate cu multă migală și pricepere, și un concurs al slăninilor, cârnaților și mezelurilor de casă unde se pot înscrie gospodarii din zonă cu produsele preparate de ei pentru consumație proprie.
17-19 FEBRUARIE 2017
TÂRG CU PRODUSE DE
CARMANGERIE TRADIȚIONALĂ
18 FEBRUARIE 2017
COMPETIȚIE CULINARĂ TRADIȚIONALĂ!
A SLĂNINĂ AFUMATĂ
B CÂRNAȚI AFUMAȚI
C MEZELURI DIN ORGANE