APICULTORI NEMULȚUMIȚI CĂ NU AU PRIMIT AJUTOR DE MINIMIS

Cei 1.500 de apicultori din Caraş-Severin sunt nemulţumiţi de faptul că nu au primit, nici până în momentul de faţă, ajutorul de minimis de la stat pentru compensarea pagubelor produse de condiţiile meteorologice nefavorabile de anul trecut.

Asociaţia Crescătorilor de Albine din Caraş-Severin a iniţiat, încă de la jumătatea anului trecut, demersuri pentru acordarea unui sprijin financiar apicultorilor, în condiţiile în care 2016 a fost un an dezastruos pentru sectorul apicol, însă până în prezent Ministerul Agriculturii nu a dat un răspuns favorabil.

Anul trecut, aproape întreaga producţie a fost compromisă de vremea rea şi mulţi dintre apicultori nu au avut miere nici măcar pentru hrana stupilor.

‘Motivaţia ministerului este că, din statisticile lor, în acest an s-au produs 20.700 tone de miere în România, ori această cifră este aberantă. Nu ştiu de unde au luat cei din minister aceste date statistice. Nu înţeleg cine, din ce pix ajung aceste date pe site-ul ministerului, pentru că, dacă sunt întrebaţi agricultorii, vă vor spune că nu au avut producţie. Deci, de unde cantitatea asta de miere?’, a afirmat Ida Şuţa, reprezentanta Asociației Crescătorilor de Albine Caraș-Severin, pentru AGERPRES.

În Asociaţia Crescătorilor de Albine Caraş-Severin sunt înregistraţi aproximativ 1.500 de apicultori, care deţin peste 50 mii de familii de albine. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole