5000 de monede din argint în numele Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

Banca Naţională a României (BNR) a lansat luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă al băncii centrale.

Preţul de vânzare al unei astfel de monede din argint este de 440 lei (fără TVA), inclusiv certificatul de autenticitate, iar tirajul maxim este de 5.000 de piese.

Potrivit unui comunicatului BNR, moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 grame şi cantul zimţat.

Aversul monedei prezintă clădirea rectoratului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei redă portretul şi numele domnitorului Barbu Dimitrie Ştirbei, întemeietorul Şcolii Naţionale de Agricultură de la Pantelimon, precursoarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, clădirea şcolii, inscripţiile „UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCUREŞTI”, „170 DE ANI” şi „1852”, anul întemeierii şcolii.

- Publicitate -

Cele 5000 de monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

De asemenea, monedele din argint cu tema 170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României.

Potrivit reprezentanților BNR, lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole