5 sturioni descoperiți în plasele braconierilor!

Nu mai puțin de cinci exemplare vii de sturion au fost descoperite joi de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în plase întinse de braconieri în golful Musura, informează AGERPRES, citând un comunicat al instituției.

Lucrătorii Grupului de nave Sulina al Gărzii de Coastă au desfăşurat joi, 24 august, în golful Musura, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, în timpul căreia au descoperit 1.125 de metri de plase de pescuit şi cinci exemplare de sturion capturate în ele.

„Peştele a fost redat mediului natural, iar plasele tip ohane, în valoare de 5.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea”, se precizează într-o informare a Gărzii de Coastă remisă, vineri, presei.

Capturarea acestor specii de pește în apele naturale româneşti a fost interzisă în anul 2006, pe fondul declinului la nivel mondial al populaţiilor, al poluării, al supraexploatării şi al construirii barajelor de pe Dunăre care au oprit migraţia acestora.

5.000 de pui de nisetru, eliberați în Dunăre

Pentru a îmbunătăţi stărea de conservare a populaţiilor de sturioni, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) vor organiza vineri, 1 septembrie, de Ziua Rezervaţiei, o acţiune de eliberare în Dunăre a unor pui de sturion, denumită „Vino şi botează-ţi sturionul”.

- Publicitate -

„În cadrul evenimentului care se va desfăşura la Isaccea, pe malul Dunării, vor fi eliberaţi 5.000 de pui de sturioni din specia nisetru, Acipenser gueldenstaedtii, marcaţi cu mărci individuale”, se arată într-o informare a INCDDD, citată de AGERPRES.

Puii de nisetru provin din reproducerea artificială desfăşurată în perioada 24-28 aprilie 2023, în cadrul proiectului „Dezvoltarea Staţiei de monitorizare a peştilor migratori: sturioni şi scrumbie – Isaccea”, realizat de ARBDD în parteneriat cu INCDDD, cu finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

    • Vreti sa spuneti lacurile si raurile, ca mare nu e decat una, nu e a noastra si nici nu se poate repopula, ca e prea mare si nu exista statiuni de reproducere a pestilor marini. Cel putin nu la noi. Exploatarea piscicola marina se face in limita cotelor alocate fiecarei tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole