15 mai 2021 - 21:29

5 plante medicinale pe care ar trebui sa le aveti pe langa casa

Mama Natura este plină de plante medicinale care acționează mai bine decât majoritatea medicamentelor moderne. Multe dintre ele sunt chiar utilizate frecvent în situații de urgență datorită eficacității proprietăților lor vindecătoare. Dacă doriți să folosiți plantele și în grădina dvs., ar trebui să luați în considerare serios adăugarea mai multor sau a tuturor acestor cinci plante medicinale.

Păpădia
Păpădia este folosită ca plantă medicinală de peste o mie de ani. Poate fi folosită chiar ca sursă de hrană de urgență, deoarece este complet comestibilă. Totul, de la rădăcini până la flori, poate fi mâncat sau combinat în amestecuri medicinale naturale. Consumul de păpădie poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea sistemului imunitar, deoarece conține antioxidanți care îți pot reduce riscul de stres oxidativ. Există chiar tratamente pe bază de păpădie pe care le prescriu medicii pentru ficat, vezică biliară și rinichi.

Aloe vera
Deși este crescută mai mult în interior, din cauza climei din țara noastră, Aloe vera este o plantă medicinală foarte populară. Orice magazin naturist în care intrați va avea un fel de produs pe bază de aloe vera pe raftul său. Acest lucru se datorează faptului că aloe vera conține o mulțime de compuși care oferă beneficii pentru sănătate. Cea mai populară utilizare este pentru revitalizarea pielii și calmarea arsurilor, tăieturilor, juliturilor și a altor tipuri de iritații ale pielii. Deoarece este util pentru piele, asta înseamnă că poate fi folosit și ca hidratant excelent, și ca loțiune antiinflamatoare. Mai mult, latexul – reziduul galben lipicios găsit sub pielea frunzei – poate calma orice probleme digestive pe care le-ați putea avea, dacă este consumat sub formă de suc.

Patlagina
Mulți consideră încă patlagina o buruiană în grădină. Totuși, această reputație trebuie să se schimbe, deoarece această mică plantă, la îndemână, care poate fi găsită chiar și în mediile urbane, este bogată din punct de vedere nutrițional. Conține mult fier, vitaminele C, K și multe vitamine B. Ca medicament, poate fi utilizat pentru probleme ale pielii, cum ar fi rănile și mâncărimile, și poate fi folosit și pentru tratarea mușcăturilor de insecte și șarpe. Acest lucru se realizează prin crearea unei alifii sau a unei cataplasme și aplicarea acesteia pe zona afectată. Patlagina este un bun antibiotic natural, în special pentru tăieturi și vânătăi. Dacă aveți nevoie de surse de supraviețuire, fibrele de patlagină sunt utile și pentru confecționarea sforii, a firului de pescuit și chiar a pânzei.

Urzica
Aveți grijă când manipulați urzica, pentru că și-a primit numele cu un motiv binecunoscut. Cu toate acestea, atunci când este manipulată corect, poate trata o mulțime de afecțiuni precum alergii, artrită, sângerare internă, paraziți, arsuri și multe altele. De asemenea, este frecvent utilizată ca diuretic, deoarece nutrienții săi pot ușura infecțiile tractului urinar. Este, de asemenea, un antilitiazic cunoscut, ceea ce înseamnă că poate descompune pietrele la rinichi.

Coada șoricelului
Coada șoricelului este folosită de secole ca plantă de vindecare. Florile și frunzele sale sunt folosite pentru ceaiuri medicinale. Poate fi, de asemenea, utilizată pe post de cataplasmă pentru tratarea nu numai a rănilor, ci și a durerilor de cap, a durerilor de dinți și a problemelor gastro-intestinale. 

Nu uitați, atunci când aveți nevoie de un medicament bun, mama natură vă poate oferi. Dar pe măsură ce îți plantezi grădina cu plante medicinale, nu uita că aceste plante sunt inutile dacă nu ai cunoștințe despre cum să le folosești, și în ce scop. Citiți despre fiecare plantă pe care o cultivați, aflați care sunt principalele lor utilizări și aflați ce plante va trebui să supraviețuiți în această lume modernă, plină de medicamente sintetice.