Buget 2022: 5 MILIARDE DE LEI pentru fermieri prin Programul Agro IMM Invest

Programul Agro IMM Invest va pune la dispoziția fermierilor români 5 miliarde de lei, în 2022, cu un miliard de lei mai mult decât în acest an, a declarat joi Cristian Cosmin, director general adjunct al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), relatează AGERPRES.

„Vreau să vă spun că dacă iniţial am avut un buget de un miliard de lei, acum prin glisarea plafonului de 15 miliarde de lei, pe domeniul Agro, deci s-a făcut o glisare pe domeniul Agro din banii de IMM Invest, se tinde spre 4 miliarde de lei, iar anul viitor, din informaţiile mele, Guvernul României va aloca 5 miliarde de lei pentru acest program, Agro IMM Invest, care a avut un succes extraordinar, chiar mai mare decât ne aşteptam. De asemenea, mai avem un program care ajută foarte mult sau a ajutat foarte mult, IMM Leasing (…). Programul ajută foarte mult acest mediu, la fel de afectat ca şi mediul bancar. Există un buget al schemei de un miliard din care s-au antamat deja 800 de milioane de lei”, a declarat Cristian Cosmin, la conferinţa „Lecţii învăţate în pandemie. Ce urmează?”, dezbatere cu personalităţi ale scenei economice, bancare şi financiare româneşti, organizată de Oxygen Events.

În opinia directorului FNGCIMM, Programul IMM Invest, care mai cuprinde și IMM Factor și IMM Leasing, cu bugete de câte un milliard de lei, a fost „un mare succes”, fiind principalul program guvernamental prin care s-a salvat economia României, iar în lipsa acestuia am fi avut consecinţe economice foarte grave, precum o scădere foarte mare a consumului, o prăbuşire a numărului de IMM-uri şi un nivel ridicat al şomajului.

„Din calculele noastre, prin intermediul acestui program au fost păstrate 443.000 de locuri de muncă”, a mai spus Cristian Cosmin.

Acesta a menționat că, deşi nu are o statistică la zi, estimează la 500.000 numărul IMM-urilor, reprezintând 99% din firmele din România. El susţine că în primul trimestru din 2021 au fost înregistrate 41.251 de entităţi noi faţă de 27.129 în 2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole