467 milioane de euro din rezerva de criza a UE pe 2019 vor fi rambursati fermierilor

Comisia Europeană va rambursa 467 milioane EUR fermierilor europeni, în conformitate cu regulamentul publicat pe 27 noiembrie 2019. Dedusă inițial din bugetul pentru anul 2019 pentru susținerea veniturilor fermierilor în cadrul politicii agricole comune (PAC), această sumă a fost dedicată rezervei de criză agricolă din acest an.
 
Rezerva de criză nu a fost necesară în 2019, deși sectorul agricol s-a confruntat cu situații provocatoare în acest an. De exemplu, au fost instituite măsuri de sprijin suplimentare pentru a ajuta fermierii afectați de vremea extremă din această vară. Decizia înseamnă că sumele deduse din plățile directe în acest an pot fi rambursate fermierilor de către statele membre începând cu 1 decembrie 2019.
 
Conceptul de rezervă pentru criză agricolă și mecanismul de rambursare a acesteia au fost convenite în reforma PAC din 2013. A fost aplicat pentru prima dată în anul bugetar 2014. Deducerea se aplică numai pentru sprijinul de venit de peste 2.000 EUR și nu se aplică încă Croației pentru anul bugetar pentru 2019. Acest lucru se datorează procesului de încadrare treptată a nivelurilor de sprijin post-aderare la UE. Pentru Croația, care a aderat la uniune în 2013, sprijinul pentru venituri din cadrul PAC nu este încă complet stabilit.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole