433 MILIOANE DE EURO DIN REZERVA DE CRIZA RAMBURSATI AGRICULTORILOR DIN TARILE EU

Comisia Europeană acordă agricultorilor 433 de milioane de euro pentru rambursare, conform unui regulament publicat astăzi.

Această sumă provine din rezerva de criză agricolă pentru anul bugetar 2017, alcătuită din banii proveniți din plățile directe ale agricultorilor pentru acest an. Sumele defalcate pot fi rambursate agricultorilor de către statele membre începând cu 1 decembrie 2017. În ciuda unor situații critice din sectorul agricol din ultimul an, fondurile disponibile în rezerva de criză în 2017 nu au fost utilizate. Măsurile suplimentare de sprijin pentru unele sectoare care se confruntă cu dificultăți, cum ar fi sectorul fructelor, legumelor, laptelui și zootehnic, au fost finanțate din bugetul existent în 2017. Agricultorii afectați de daunele provocate de condițiile meteorologice nefavorabile în primăvara acestui an au fost susținuti cu avansuri mai mari pentru plățile directe pentru 2018 și derogări de la anumite condiții legate de plățile ecologice. Conceptul de mecanism de rezervă și de rambursare a crizei agricole a fost convenit în cadrul reformei din 2013 a politicii agricole comune și a fost aplicat pentru prima dată în anul bugetar 2014. Această deducere se aplică numai plăților directe de peste 2000 EUR. Încă nu s-a aplicat în Croația pentru exercițiul bugetar 2017, deoarece plățile directe nu au fost încadrate pe deplin în etapa ulterioară aderării la Uniunea Europeană în 2013.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole