Viața bate filmul: 4000 de căței Beagle salvați de la experimente de laborator!

Viața bate filmul! Dacă  în urmă cu 26 de ani, urmăream emoționați cum 1001 dalmațieni erau salvați de la moarte, ei bine, astăzi, 4000 de căței Beagle folosiți pentru experimente au fost salvați dintr-un centru din Virginia, SUA.
Cățeii crescuți într-un centru urmau să fie vânduți către diverse laboratoare, pentru a fi folosiți la testarea de medicamente și produse cosmetice.

”Patru mii este un număr mare. O să dureze cam 60 de zile să scoatem toate animalele de aici și lucrăm cu adăposturi și organizații din toată țara, cu scopul de a-i găsi fiecărui câine o casă iubitoare”, a declarat o coordonatoare a acțiunii de salvare într-un reportaj preluat de TVR.

La cererea Departamentului de Justiție al SUA, la operațiunea de salvare au luat parte mai multe ONG-uri care, în luna mai au intentat acțiune în justiție împotriva centrului din Virginia.

Inspecțiile au arătat că mulți căței erau mai degrabă uciși decât tratați pentru afecțiuni ușoare, primeau hrană inadecvată și erau ținuți în condiții improprii: în frig și cuști supraaglomerate.

Unii dintre câini au fost deja mutați în SUA. Cel puțin 200 de câini au ajuns în sudul Californiei. Centrul din Virginia a fost închis, iar acum urmează lungul proces prin care toți cățeii vor fi examinați de veterinari și vaccinați, înainte să poată fi oferiți pentru adopție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole