400 milioane de euro pentru agricultura! Programele de sprijin, anuntate de GUVERN

Guvernul României a publicat astăzi, 01 iunie 2020, Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, anunţat schematic în urmă cu o lună, şi promis de executiv pentru a redresa situaţia economică a României, afectată de închiderea unor sectoare economice în criza Covid-19.

Printre măsurile propuse de Planul de Relansare se numără oferirea de granturi de sprijin pentru repornirea întreprinderilor, capital de lucru şi investiţii (cca 1 mld.euro), programe de finanţare nerambursabilă pentru IMM-uri (cca 1,1 mld.euro), programe de sprijin pentru agricultură (cca 400 mil.euro), pentru investiţii noi (1,5 mld.lei/an) sau relocarea companiilor.

În plus, sunt propuse garanţii de stat pentru creditarea companiilor mari pentru capital de lucru şi investiţii, program de 8 miliarde lei şi 600 de beneficiari.

Sprijin pentru dezvoltarea agriculturii și a industriei agro-alimentare

  • Finanțarea depozitelor de comercializare a produselor agricole

Obiectiv: construcția a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea,etichetarea și comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investiției: 120 mil. euro.

  • Granturi pentru achiziția de echipamente pentru irigații

Achiziția de kit-uri pentru irigații – 6000 euro/beneficiar. Buget: 48 mil. euro.

- Publicitate -
  • Granturi de finanțare pentru antreprenoriat rural

Obiectiv: sprijinirea directă a activităților de procesare și de distribuție a produselor agricole obținute de micii producători; Valoare grant: 40.000 euro/2 locuri de muncă create până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create; Buget: 200 mil. euro.

  • Instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat:

Bugetul estimativ este de 42 milioane euro (20 milioane euro alocare distinctă pentru tinerii din afara granițelor în scopulreîntoarcerii în țară a celor cu experiență și formare în domeniul agricol). Pentru prima dată, beneficiarii pot accesafacilitatea concesionării de terenuri cu destinație agricolă, libere de contract cu suprafață de maxim 50 de ha, aparținânddomeniului public sau privat al statului

Premierul Ludovic Orban împreună cu preşedintele României Klaus Iohannis vor susţine astăzi, 01 iuliw 2020, şi un eveniment în cadrul căruia va fi anunţat setul de măsuri pentru redresarea economiei, scrie Mediafax. Planul naţional de investiţii şi relansare economică a fost promis de premierul Ludovic Orban încă din luna mai, când au fost prezentate sumar pentru prima dată măsurile.

Detaliile planului pentru sectorul agricol vor fi comentate și în cadrul unei ediții speciale a emisiunii Agricultura la Raport de pe canalul de televiziune AGRO TV, astăzi, 01 iunie 2020, începând cu ora 20:00 de către realizatorul emisiunii Ovidiu Ghinea și invitații săi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole