APIA: Avem cu 30.000 mai puțini fermieri decât anul trecut

România are cu 30.000 mai puțini fermieri care au depus cerere unică de plată la APIA anul acesta, față de anul trecut. Informația a fost făcută publică de către directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Potrivit șefului APIA, deși numărul de fermieri s-a redus, suprafața înregistrată la APIA a rămas similară cu cea din 2020, ba chiar a crescut cu câteva sute de hectare.

”Noi, anul trecut, la finalul campaniei de depunere a cererilor, am avut 831.000 fermieri, iar anul acesta, la această dată, avem cu 29.500 mai puțini fermieri. Lucrul bun este că suprafața cumva se menține. Dacă anul trecut, la finalul campaniei am avut undeva la 9.115.000 hectare, anul acesta suntem tot în jurul acestei cifre; avem undeva la 300 hectare mai mult. Este un lucru îmbucurător, pentru că una peste alta, suprafața este mai mare”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

Directorul general APIA a subliniat că, în cazul câtorva județe, suprafețele de teren înregistrate s-au redus mai mult decât în alte locuri, din cauza diferitelor lucrări de infrastructură, precum cele de la autostrăzi.

”Sunt județe unde s-au pierdut 1.000-2.000 hectare, cum este județul Sălaj, dar orice pierdere de suprafață este justificată prin faptul că, de exemplu, în județul Sălaj, au fost expropriate acele suprafețe pe unde trece Autostrada Transilvania”, a mai spus Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole