3 miliarde EURO de la APIA! Când începe plata subvențiilor pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se pregătește să demareze plata subvențiilor aferente campaniei 2022, după ce va finaliza toate controalele. Astfel, fermierii își vor vedea banii în conturi începând cu data de 16 octombrie 2022, informează agenția.

Într-o informare de presă, APIA a făcut bilanțul ultimului an de activitate, subliniind câteva aspecte importante referitoare la plata subvențiilor:

”Peste 3 miliarde de euro au ajuns în conturile fermierilor în mai puțin de un an din fondurile implementate de APIA. În ultimul an am primit și am procesat peste 1,7 milioane de cereri de plată pentru toate schemele de sprijin și măsurile de sprijin pe care APIA le implementează.

Ne-am adaptat permanent contextului sanitar, dar și economic și am dezvoltat sistemul informatic astfel încât să putem primi și procesa în timp real toate schemele noi de finanțare, menite să vină în sprijinul fermierilor noștri.

Am înțeles nevoile fermierilor de a obține credite în condițiile cele mai avantajoase. Avem o intensă colaborare cu instituțiile financiare bancare și nebancare, pentru ca fermierii noștri să obțină finanțare în timp real, în cele mai avantajoase condiții de creditare.

Ne propunem să finalizăm toate controalele, astfel încât la 16 Octombrie să începem plățile în avans”, a transmis APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole